Interieurboeken

Een selectie van de meest inspirerende interieurboeken

 

Des Bouvrie, Een selectie van de meest inspirerende interieurboeken, interieur, boek, boeken, wonen, stijl, living, interior, book

Des Bouvrie

Every once in a while a design firm charts a course that is truly memorable, a direction that turns heads, and makes an impact. Dutch designers and the husband-and-wife team of des Bouvrie are one such iconoclastic force. Their design approach for interiors and exteriors, both residential and commercial, is risk-taking, thought-provoking, and always forward-looking, creating a self-contained universe of modernity where bold and noteworthy art plays a significant role. Now, this stunning volume showcases highlights of their body of work to date. Their style is cerebral, with a sleek appeal that artfully interjects powerful jolts of solid colour to create dramatic and original statements.

Engels, 208 pagina’s, uitgave: augustus 2015

Bestellen en levering

Superieur interieur

Een selectie van de meest inspirerende interieurboeken, interieur, boek, boeken, wonen, stijl, living, interior, bookElke denkbare stijl is vertegenwoordigd, waaronder sommige die de benaming interieur tarten. Variërend van Gesamtkunstwerk of ruimten met ingebouwd meubilair, tot pittige essays in textuur en stof, adembenemende decoratieve follies, onvoorstelbaar vakmanschap en elegante composities van nuance en terughoudenheid. Bondige, informatieve teksten en levendige illustraties, gecombineerd met fotografie die speciaal voor deze uitgave werd gemaakt, bieden gedetailleerde documentatie, terwijl een bibliografie en een geografisch index handige informatie verstrekken. De interieurs bewijzen dat gevestigde smaak en echte creativiteit de toets van de tijd weten te doorstaan. Met honderden ideeën voor de hedendaagse huiseigenaar, architect en designer, bevat deze uitgave voor iedereen genoeg inspiratie voor het inrichten van zijn huis.

Bestellen en levering 

Belgische designers en hun interieur

Een selectie van de meest inspirerende interieurboeken, interieur, boek, boeken, wonen, stijl, living, interior, bookBelgisch designer van het jaar 2010 Bram Boo vindt het belangrijk dat meubels continu blijven verrassen zonder hun functionaliteit te verliezen. Dat leidt tot gestructureerde chaos. Elk stuk lijkt vertrouwd, maar blinkt uit door zijn uniciteit. Aan de hand van een uitgebreide reportage over Boo’s eigen woning en interieur, laat dit boek zien wat de ontwerper precies bedoelt. Naast het interieur van Bram Boo toont dit boek de huizen van nog vijftien andere topdesigners zoals Claire Bataille, Nathalie Dewez en Alain Gilles. Uiteraard raakt de lezer op die manier vertrouwd met de creaties van de designer maar ook met zijn of haar visie op wonen, interieurs, design. Elke reportage wordt begeleid door een tekst waarin de ontwerper deze visie nog eens uit de doeken doet.

Bestellen en levering 

Seasons Woonboek

Seasons, Een selectie van de meest inspirerende interieurboeken, interieur, boek, boeken, wonen, stijl, living, interior, bookUnieke objecten, zoals schilderijen, beeldhouwwerken, keramiek en textiel – bijna alles ambachtelijk vervaardigd met de hand – geven een huis een eigen stijl, weg van de massa. Het Seasons woonboek laat de meest originele vondsten zien ter inspiratie voor een persoonlijk huis. Van handgemaakte borden om van te eten tot mooie dekens om onder te slapen. Ook zijn er veel inspirerende interieurs te zien, waarbij de bewoners het verhaal erachter vertellen. Dit nieuwe boek toont hoe de elementen kleur, textuur en ruimte in huis samengebracht worden om een unieke sfeer te creëren, passend bij de Seasons-levensstijl.

Bestellen en levering 

Piet Boon interieur

Piet Boon, Een selectie van de meest inspirerende interieurboeken, interieur, boek, boeken, wonen, stijl, living, interior, bookPiet Boon 3 is het langverwachte nieuwe deel in de serie monografieën over het werk van Piet Boon. Sinds de publicatie van Piet Boon, het eerste deel in deze reeks, is de multidisciplinaire architectuur- en ontwerpstudio uitgegroeid tot het internationaal gerenommeerde luxe lifestyle merk Piet Boon®. Met een indrukwekkend portfolio van klanten op bijna elk continent, behoort de studio tot de absolute wereldtop. In dit boek worden hun mooiste en meest recente projecten gepresenteerd.
De meeste projecten in het boek zijn totaalconcepten voor luxe villa’s, zoals in Portugal, Zuid-Afrika en Korea, maar bijvoorbeeld ook een compact stadsappartement in het hart van Amsterdam en een bijzondere beach villa op Bonaire.

Bestellen en levering

Piet Boon Styling

Piet Boon, Een selectie van de meest inspirerende interieurboeken, interieur, boek, boeken, wonen, stijl, living, interior, bookAl vijftig jaar is Jan des Bouvrie bezig de Lage Landen te restylen. Het witte interieur, de open keuken, buiten en binnen met elkaar verbinden, het zijn enkele van de talrijke vernieuwingen die hij heeft geïntroduceerd. Begonnen met meubelen, zijn in de loop van de tijd maar weinig voorwerpen aan zijn nieuwsgierigheid ontsnapt.

Bestellen en levering 

Jan des Bouvrie – Art & Design

Jan des Bouvrie, Een selectie van de meest inspirerende interieurboeken, interieur, boek, boeken, wonen, stijl, living, interior, bookAl vijftig jaar is Jan des Bouvrie bezig de Lage Landen te restylen. Het witte interieur, de open keuken, buiten en binnen met elkaar verbinden, het zijn enkele van de talrijke vernieuwingen die hij heeft geïntroduceerd. Begonnen met meubelen, zijn in de loop van de tijd maar weinig voorwerpen aan zijn nieuwsgierigheid ontsnapt.

In Jan des Bouvrie, dat verschijnt ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag en een grote overzichtstentoonstelling in Singer Laren, zijn de hoogtepunten van vijftig jaar ontwerpen bijeengebracht. Meubels, interieurs en gebruiksvoorwerpen. Vergezeld van hoogtepunten uit zijn omvangrijke kunstcollectie. Niet saai, chronologisch gerangschikt, maar spannend gecombineerd, waardoor zijn heldere, door de jaren heen consequent doorgezette visie het best tot uiting komt.

Bestellen en levering